helenarigback.blogg.se

Hjärteklart

Lux Dag för Dag

Publicerad 2015-11-07 05:06:09 i Livet,



Fredag innebär från och med nu halvdag och bara därför (eller av någon annan anledning) tog jag bilen till jobbet. Varför jag åkte ut till Huddingevägen och var tvungen att runda Stockholmsmässan och åka förbi Årsta partihallar, för att komma till Liljeholmsbron och sen Västerbron, vet väl ingen. 

Väl framme vid jobbet, var det städdag så de 10kr jag hann stoppa i automaten, gick till spillo, innan jag av en vänlig själ fick veta att jag inte kunde stå där, just då.

När jag jobbat färdigt så där vid 11.40 tog jag hissen ner och ut på gatan för att möta mitt lunchsällskap tillika hon som skulle bjuda mig. Jag hann stoppa två skattedeklarationer på lådan innan vi började gå mot Lux.

Väl där fick jag välja vad jag ville. Jag valde dovhindsstek.

Servitrisen kom in med varma tallrikar och vi gick fram och valde tillbehör från deras buffé, som bestod av: jordärtskocks- och potatisgratäng (do die for), smörrostad rotselleri (god), quinosallad med syltade grönsaker (hoppade jag över), bakad tomat med citron och vitlök (god), kokt potatis (åt ju den übergoda gratängen i stället), svartpepparmajonäs (tog jag inte), gräddfil med gräslök (hoppade jag oxå över) och en brynt smörsky (lät jag bli).

När vi satt oss kom de in med dovhinden till mig, den hade precis bara tittat på värmen från pannan.

Maten smällte i munnen och vi tog om av gratängen, sa jag att den var "to die for". Till maten drack vi deras egenhändig kolsyrade vatten med en citronskiva i.

När det var dag för efterrätt, valde jag

Lingonsorbet med gräddig kolasås och rostad vit choklad. Lingonen var plockade i Värmland, stod det i menyn.
Till det drack jag, en vanlig kaffe med mjölk.

När jag sedan gick in på den fräscha toaletten med vita, handvikta, små frottéhanddukar och upptäckte de inplastade tandpetarna som stod i en vit skål på handfatet, var upplevelsen fulländad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela