helenarigback.blogg.se

Hjärteklart

Ska vi prata lite om vädret

Publicerad 2015-07-31 11:53:59 i Livet,



Den här sommaren går till historien som den sämsta, vädermässigt.. eller?!

När jag kom tillbaka efter min drygt 2 veckor långa semester, frågade chefen om jag haft det bra. Jag svarade att "vädret har ju inte varit så bra, men å andra sidan är jag ju inte så väderkänslig", "man får göra det bästa och göra saker som passar vädret". "Ja, så är du ju positiv också", fortsatte han.

Den här sommaren kunde jag bara ta 12 dagar ledigt, av olika skäl. Den första, var måndagen efter midsommar, då åt jag glass i solen. Den andra - en regnig fredag i början av juli, då åt jag frukost med en kompis, gick hem och la mig på sängen och vilade, för det behövde jag där och då, sen passade jag på att städa lite mellan vilandet, eftersom jag får sånt kryp i benen, av att vara still.

Dagen efter åkte jag långt, jättelångt med min bil, stannade och träffade människor som betyder mycket för mig. Till slut hamnade jag i Skåne och blev kvar ett par, tre dagar.

Jag och min kompis, tog på oss shorts (jag) och kjol (hon), åkte ut till Barsebäcks hamn för att äta. Regnet hängde i luften, jag var grinig för jag behövde mat. Vi provade 3 olika sittplatser innan vi bestämde oss för att sitta inne. Jag åt en jättegod hamburgare med tillbehör och min kompis åt fish and chips, utanför hällde regnet ner, vi bestämde oss för att dricka en dyrkaffe efter maten, tills regnet upphört.

Dagen efter tog vi bilen till Kåseberga, satt vid havet och åt Stekt sill och potatismos, iklädda shorts och kjol.
På kvällen blev vi hembjudna till min kompis far, en 88-årig man som bjöd på mat, efterrätt, wienerbröd till kaffet och choklad och vindruvor, men framför allt bjöd han på sig själv, eller jag tror inte att han ansträngde sig, han bara är sån, en otroligt behaglig, glad och positiv människa att umgås med.

Dagen efter åkte jag hem, iklädd shorts, det var då jag körde så där fort, det var skoj. När jag kom hem fick jag sällskap några dagar, vi sov länge och mycket, pratade, promenerade och bara var, jag hade shorts på mig.

Den sista veckan på min semester var jag hemma, varje morgon satte jag på mig shorts, stoppade hörlurar i öronen och gick 40 minuter för att äta frukost, vissa dagar fick jag sällskap, andra satt jag själv och lyssnade på Sommarprogrammen.

I måndags började jag jobba igen, jag började med en ny vana, kliva av bussen en hållplats tidigare och gå över Västerbron, på eftermiddagarna har jag gått samma väg, men då åt andra hållet. De flesta dagar har regnet hängt i luften, men så i morse, så lyste solen och det glittrade i Mälaren. Jag har haft långbyxor på mig den här veckan, men det beror mest på att jag inte vill ha shorts på jobbet.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela