helenarigback.blogg.se

Hjärteklart

Kost och träning och "skitet" däremellan

Publicerad 2016-03-12 10:03:57 i Allmänt,



Jag har nog alltid sett mig som tjock och kanske gör jag det fortfarande, i varje fall lite, även om byxorna sitter lösare och kläderna är i en eller två storlekar mindre.

Förr var jag stresstjock, stressen satte sig som ett tjockt, mjukt fluff runt min kropp. Jag fick alltid dåligt samvete när jag åt något onyttigt. Vid två tillfällen har jag tagit tag i det problemet, men det höll inte på lång sikt, men kunskapen om MIN kropp, MIN kost och MIN träning har jag tagit med mig. 

Det är mycket bättre nu..

I somras började jag ändra mitt ätande, testade 5/2 ett par gånger, det gick bra, men inget för mig, testade vattenfasta, det var otroligt tufft, men kroppen kändes ren efter det och kanske gör jag det igen. Jag började äta Juice Plus-kapslar.

Jag har dragit ner på kolhydrater och laktos, jag äter det, men inte ofta. Jag känner direkt av i kroppen, när jag ätit fel, men jag väljer att göra det, för att jag vill och för att jag kan, men oftast låter jag bli. För en månad sen slutade jag äta Juice Plus, men ska börja igen, för mitt välbefinnande.

Jag älskar smågodis och äter det ibland, nu i betydligt mindre mängd än förr och det är först nu jag känner vad det gör med mig.

Förra helgen (började redan tidigt på fredagen) åt jag smågodis (kanske 20 bitar), Turkisk peppar, chips, Cheese Crunches, jag drack Briska och åt massa annat onyttigt skit, men oxå en hel del nyttigt. Natten till lördagen sov jag kasst, vaknade med en jävulusisk huvudvärk. Vatten hjälpte inte, inte Ipren heller. Däremot kändes kroppen bättre efter en 6 km isig runda i Tyresta. När jag kom hem la jag mig på soffan och låg där resten av em/kvällen. På söndagen var det bättre.

I torsdags gjorde jag det ingen, åt smågodis (typ 20 bitar), det var inte ens gott. Nattens sömn blev förstörd och huvudvärken kom som ett brev på posten. Till frukost drack jag en smoothie  (avocado, cashewmjölk, blåbär, hallon, honung, lite fryst ingefära och jordnötssmör), ett par stora glas vatten och en stor kopp kaffe med mjölk. Det blev ett par koppar kaffe till under dagen. Till lunch åt jag en vegetarisk soppa jag hade i frysen. 

Efter jobbet åt jag lite mer smågodis, dumt så dumt. När jag tränade pilates, strejkade kroppen, jag var inte alls lika smidig som jag brukar och jag blev frustrerad.
På vägen hem pratade jag med Cilla och där å då, tror jag att jag kom på det, det är inte sockret i smågodiset som gör mig dålig, det är "skitet", alla tillsatser. Jag borde vetat bättre, men nu vet jag, efter 47 år har jag lärt mig att lyssna på kroppen. Det låter så käckt, jag vet, men det hjälper mig och jag är tillfreds, finally.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela