helenarigback.blogg.se

Hjärteklart

I sommar blir jag utan jobb

Publicerad 2016-02-26 09:36:53 i Allmänt,



Min fredag blev spontanledig.

Jag åkte till Fru Marias bak och tog en kaffe, en stor, med mjölk och till det en kardemummabulle, en stor, som inte är så söt. Några bord bort satt tre kvinnor, de pratade jämställdhet. Jag hörde bara fragment av deras samtal, jag hörde "alla har sin egen agenda".

Igår var jag oxå här, då ätandes snittar och drickandes rosé. Jag var här med en god vän, vi pratade om våra egenskaper och hur de kommer bäst till sin rätt. Jag sa: egentligen ska man kunna säga vad som helst till alla människor. Hon förstod vad jag menade. Om vi vore ärliga i vår kommunikation, skulle vi kunna berätta om oss själva, stå för vad vi tycker och säga vad vi vill. Om personen vi pratar med då säger: så tycker inte jag, då får man förhoppningsvis en diskussion eller kommentar, som får en att växa. Vi behöver inte tycka lika.

För många år sen var jag på en föreläsning där en kvinna pratade om att vara sann mot sig själv, hon hade t o m bytt namn till Sanna, lite flummigt tyckte jag då, men tanken att vara sann mot sig själv har hela tiden funnits där.
Idag råkade jag se ett inlägg från henne på instagram, en bild på henne på en solig strand, på bilden stod: 
I 💙 beeing a digital nomad. Hon skrev att hon sålt av allt och gett sig ut i världen. Coolt.
På nyhetsmorgon såg jag ett par som oxå var på väg att sälja av nästan allt och bege sig till Thailand.

Tänk om jag skulle våga..

Det blir nog inte så, jag fortsätter nog att söka ekonomijobb och fortsätter få höra att jag har ett så otroligt bra CV. Jag fortsätter nog gå på intervjuer och säga att jag egentligen vill något annat och bli respekterad för det. Jag fortsätter nog säga på mitt nya extrajobb att jag trivs väldigt bra, men att jag inte vet om det är det här jag vill.

Härom veckan swipade jag höger, fick kontakt med en klok man som är mental tränare, han pratade om målbilder och affirmationer. Jag förstod meningen med att jag, av en händelse, den där söndagen, swipade höger. Jag tackade för mig, tog bort honom och loggade ut. Jag trivs inte i den världen.

Jag kanske inte törs ge mig ut i världen, men att bli mer sann mot mig själv, det törs jag! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela